book-912726_1920

De praktijk is gevestigd op de Veurseweg 253. Om kwaliteit te kunnen leveren is samenwerking met ketenpartners voor ons belangrijk. We werken graag en veel samen met andere disciplines. Afhankelijk van de vraag en het gezin wordt er samengewerkt met andere disciplines.

Maar ook met scholen, het Centrum voor Jeugd en Gezin en andere praktijken of organisaties die wij tegen komen in ons werk. Om af te stemmen, door het zoeken naar een passend en soms aanvullend aanbod of om door te verwijzen naar een betere plek.
Wij zijn aangesloten bij de Samenwerkende Voorschotense Psychologen en de vereniging ZZP jeugd GGZ Haaglanden.  Een vereniging waarbij vrijgevestigde orthopedagogen en kinder- en jeugdpsychologen in de regio Haaglanden zich hebben verenigd.

Kinderpraktijk Voorschoten werkt volgens de richtlijnen van de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen.

Voor vergoede zorg kunnen kinderen tot de leeftijd van 18 jaar bij ons terecht. Wij hebben zowel een contract voor de regio Haaglanden als de regio Holland Rijnland.

Wachttijd
Veelal is er sprake van een wachttijd. Vooraan op de homepagina kunt u de recente wachttijd aflezen. Is er sprake van spoed dan is het mogelijk dat u als verwijzer een cliënt zelf aankondigt zodat de wachttijd verminderd kan worden. In overleg met u kunnen we dan de mogelijkheden daarvoor bekijken.

Bereikbaarheid voor afspraken en overleg
Telefonisch kunt u ons niet altijd rechtstreeks bereiken. Een mail met een verzoek tot consult of overleg werkt het snelst. Wij maken tevens gebruik van de Siilo app. Dit kunt u doen naar info@kinderpraktijkvoorschoten.nl. Heeft het spoed, vermeld dit dan in het onderwerp van de mail dan nemen we binnen 24 uur contact op.

Bereikbaarheid 
De praktijk is nabij twee snelwegen gelegen, de A4 en A44. Er is een goede openbaar vervoer verbinding. De praktijk ligt tussen de  bushalte ‘de Gouden Leeuw’ en ‘de Kniplaan’.  Lijn 45 en 46 vanuit Leiden Centraal en Den Haag Centraal stoppen hier meerdere malen in het uur. Hiernaast beschikt Voorschoten over een eigen treinstation op ongeveer 20 minuten lopen van de praktijk. Parkeergelegenheid is beschikbaar direct naast onze praktijk.

Mogelijkheden voor onderzoek en behandeling
Zowel diagnostiek als behandeling kan plaats vinden binnen de Basis Generalistische GezondheidsZorg.

Onderwijs
Bijna alle kinderen volgen onderwijs of zijn hiertoe verplicht. De samenwerking met het onderwijs vinden wij dan ook enorm belangrijk. De onderwijskundige in de praktijk zetten wij dan ook vaak in om mee te denken in het beleid en de advisering. Ook het goed implementeren van de behandeling en of adviezen in de onderwijssituatie zelf komt hierdoor beter tot zijn recht.