Kinderpraktijk Voorschoten zoekt naar een passend antwoord op de vraag van kind en/of ouder(s). Door te helpen en te ondersteunen, door mee te denken en het bieden van praktische en doelgerichte handvatten.

Hoe? Oplossingsgericht, met oprechte nieuwsgierigheid, denkend in kwaliteiten en mogelijkheden en kijkend naar de vragen en wensen van mijn cliënten.


Wie

Kinderpraktijk Voorschoten wordt geleid door Fiona Craenen, geregistreerd orthopedagoog generalist BIG.

In de visie van Kinderpraktijk Voorschoten staat de rol van het kind en gezin centraal. Elk kind en gezin is uniek wat betekent dat standaard methodes niet zomaar hierop aansluiten. Opvoeden wordt veelal voor lief genomen, maar is niet zo vanzelfsprekend als men dat doet voor komen. Iedereen komt wel eens in een situatie waarin het fijn is als er iemand mee kijkt of meedenkt, om zo weer verder te kunnen.

Met Kinderpraktijk Voorschoten hoop ik laagdrempelige hulp te kunnen bieden. Hulp door het even binnen kunnen lopen en het vragen van advies bij ‘huis,- tuin,- en keukenproblemen’ maar ook hulp die wat meer tijd en onderzoek vraagt. Oplossingsgericht werken is mijn stijl! Niet voor u, maar sámen met u!

Fiona Craenen

Fiona Craenen (’81) is als Orthopedagoog aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen te Leiden afgestudeerd. Sinds 2013 heeft zij de postdoctorale opleiding Orthopedagoog Generalist afgerond. Na verschillende functies binnen de verstandelijke beperkte zorg en de psychiatrie  te hebben vervuld start Fiona in 2009 haar zelfstandige praktijk. Breed opgeleid maar met een expertise op het gebied van de executieve functies en het werken met systemen.

Orthopedagoog-Generalist, Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO, registratienummer 8592)

BIG-register, registratienummer 49926886131
Kwaliteitsregister Jeugd, registratienummer 120000139
Lid van de Vereniging EMDR Nederland, registratienummer 31984
Systeemtherapeut in opleiding, NVRG registratienummer 14270

Werkdagen: maandag, woensdag en donderdag (onder schooltijd)