Kinderpraktijk Voorschoten zoekt naar een passend antwoord op de vraag van kind en/of ouder(s). Wij helpen en ondersteunen door mee te denken en het bieden van praktische en doelgerichte handvatten.

Wij werken oplossingsgericht, denkend in kwaliteiten en mogelijkheden, kijkend naar de vragen en wensen van onze cliënten.


Wie

Kinderpraktijk Voorschoten wordt geleid door Fiona Craenen, geregistreerd orthopedagoog generalist bij de NVO.

In de visie van Kinderpraktijk Voorschoten staat de rol van het kind en gezin centraal. Elk kind en gezin is uniek wat betekent dat standaard methodes niet zomaar hierop aansluiten. Opvoeden wordt veelal voor lief genomen, maar is niet zo vanzelfsprekend als men dat doet voor komen. Iedereen komt wel eens in een situatie waarin het fijn is als er iemand mee kijkt of meedenkt, om zo weer verder te kunnen.

Met Kinderpraktijk Voorschoten hopen wij laagdrempelige hulp te kunnen bieden. Hulp door het even binnen kunnen lopen en het vragen van advies bij ‘huis,- tuin,- en keukenproblemen’ maar ook hulp die wat meer tijd en onderzoek vraagt. Oplossingsgericht werken is onze stijl! Wij doen dit niet voor u, maar sámen met u!

Team kinderpraktijk Voorschoten:

fiona f  Fiona Craenen

Fiona Craenen (’81) is als Orthopedagoog aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen te Leiden afgestudeerd. Sinds 2013 heeft zij de postdoctorale opleiding Orthopedagoog Generalist afgerond. Na verschillende functies binnen de verstandelijke beperkte zorg en de psychiatrie  te hebben vervuld start Fiona in 2009 haar zelfstandige praktijk. Breed opgeleid maar met een expertise op het gebied van de executieve functies en het werken met systemen.

Orthopedagoog-Generalist, Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO, registratienummer 8592)

BIG-register, registratienummer 49926886131
Kwaliteitsregister Jeugd, registratienummer 120000139
Lid van de Vereniging EMDR Nederland, registratienummer 31984
Systeemtherapeut in opleiding, NVRG registratienummer 14270

Werkdagen: maandag t/m donderdag (onder schooltijd)

foto evy  Evy Hogenboom

Evy Hogenboom (’84) heeft de bachelor orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden gedaan en de master (forensische) orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft in 2020 de postmaster opleiding tot Orthopedagoog- generalist afgerond. Op basis van eerdere werkervaring is zij gewend oplossingsgericht en systemisch te kijken.

Orthopedagoog-Generalist, Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO), registratienummer 17458

Kwaliteitsregister Jeugd, registratienummer 120006229

BIG-register, registratienummer 19927671631

werkdagen: maandag, dinsdagochtend en donderdag (onder schooltijd)

Evy werkt zowel onder het contract vanuit Kinderpraktijk Voorschoten als onder haar eigen contract (Kinderpraktijk Lente)

(Evy zal vanaf 30-08 geen nieuwe cliënten meer aannemen en vanaf 31-12-2021 niet meer werkzaam zijn bij Kinderpraktijk Voorschoten)